In topvorm voor een avondje uit

Alles over sport

In topvorm voor een avondje uit

Wil je er eens lekker op uit? Ga lekker een drankje doen in kroeg, een gokje wagen in het casino of de film. Maar wil je er ook goed uitzien? Dan kan je aan je uiterlijk denken. Er goed uitzien begint vaak met afvallen. Maar afvallen is natuurlijk erg lastig. Met onze tips wordt dit gelukkig een stuk makkelijker!

Drink meer water: Wist je dat je lichaam voor 70% uit water bestaat? En we verliezen elke dag ongeveer twee liter water door te ademen, te transpireren en via de ontlasting. Het is dus logisch dat het drinken van voldoende water ervoor zorgt dat je lichaam optimaal kan functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, dan merk je dat aan je huid, haar en nagels. Je wordt sneller moe en futloos. Drink dus dagelijks minimaal anderhalf liter water.

Eet meer eiwitten: Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je spieren, huid, haar en nagels in goede conditie blijven. Daarnaast hebben eiwitten ook nog eens een verzadigend effect, waardoor je minder snel last krijgt van de honger. Probeer dus dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen door bijvoorbeeld meer vis, noten, bonen en peulvruchten te eten.

Verbrand meer calorieën: Het klinkt logisch, maar hoe meer je beweegt, hoe sneller je afvalt. Je verbrandt namelijk tijdens het sporten of aan het werk calorieën. Die calorieën moet je lichaam vervolgens weer aanvullen met voedsel. Hoe meer je dus beweegt, hoe sneller je afvalt. Probeer dus dagelijks minimaal een halfuur te bewegen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of fietsen.