Topsport Overijssel » Over ons »  Missie en visie
Print dit artikel

Missie en visie

Hieronder staan onze missie en visie beschreven.

MISSIE
Topsport Overijssel levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een sportklimaat en optimaliseert randvoorwaarden zodat topsporters en talenten in de provincie Overijssel zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Topsport Overijssel verstaat onder een sportklimaat: een samenleving waar sport onderdeel uitmaakt van het leven van alle inwoners. In een sportklimaat heeft elke inwoner van Overijssel de mogelijkheid tot sportbeoefening en draagt sport bij aan verschillende maatschappelijke doelen.

Wij houden ons in dit sportklimaat vooral bezig met het adviseren en ondersteunen van topsporters en talentvolle sporters (kerntaak 1). Dit doen wij vanaf de start tot (na) het einde van de actieve carriere. Hierbij gaat het niet alleen om de training en wedstrijden, maar vooral ook om hoe jij als sporter woont en leeft.

Dit doen wij voor alle sporters, woonachtig of sportief actief in de Provincie Overijssel, met de statussen:

  • A
  • B
  • High Potential (HP) 
  • Internationaal Talent (IT)
  • Nationaal Talent (NT)
  • Belofte
  • Regio

Jij levert de prestatie, wij adviseren en ondersteunen je met onze faciliteiten en ons uitgebreide netwerk!

Daarnaast voert Topsport Overijssel naast de bovengenoemde kerntaak de volgende twee kerntaken uit:

  • Het leggen van verbindingen tussen breedtesport, talentontwikkeling en topsport (kerntaak 2).
  • Het zijn van een expertisecentrum voor vragen rondom topsport, talentontwikkeling, evenementen en accommodaties (kerntaak 3).

Deze kerntaken voeren wij uit voor - en mét - topsporters en talenten, trainers, ouders, regionale gemeenten, provincie Overijssel, gemeentelijke en provinciale sportserviceinstellingen, evenementorganisatoren, sportbonden, NOC*NSF, verenigingen, onderwijsinstellingen, medische instellingen, het ministerie van VWS, het bedrijfsleven en alle partners uit ons faciliteitennetwerk.

 

VISIE

SAMEN brengen wij Overijssel naar Olympisch niveau in 2016.


Wij hebben de ambitie om met sport in de volle breedte een bijdrage te leveren aan Nederland, met veel positieve effecten nú en in de toekomst!

 

Kalender

< april 2018 >
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Olympisch Netwerk Overijssel


Topsport Overijssel