Print dit artikel

Voedingssupplementen

Een goed en uitgebalanceerd voedingspatroon is erg belangrijk om prestaties te leveren. Duursporters, spelsporters en krachtsporters spreken verschillende energiebronnen aan. De soort en duur van de inspanning bepaalt of het lichaam bijvoorbeeld meer koolhydraten of vetten gebruikt. Eiwitten zijn belangrijk voor herstel. Deze ‘brandstoffen’ kun je via speciale sportvoeding (supplementen, drankjes) tot je nemen voor een optimale prestatie of een beter (sneller) herstel.

NZVT - Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport
Sportsupplementen worden beschouwd als voedingssupplementen en vallen daarmee onder de Warenwet. Voedingssupplementen moeten voldoen aan de zuiverheideisen van de Warenwet en worden geproduceerd onder de richtlijnen van HACCP en GMP voor voeding. Voor topsporters is dit echter niet voldoende, omdat zij aan zeer strenge dopingnormen moeten voldoen.

Om topsporters op dopinggecontroleerde supplementen te bieden, heeft de branchevereniging NPN in samenwerking met NOC*NSF en de Dopingautoriteit (voorheen NeCeDo) besloten een pakket van extra maatregelen samen te stellen speciaal voor voedingssupplementen voor topsporters; het zogenaamde Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). Dit systeem biedt topsporters en hun begeleiders informatie en zekerheid over de zuiverheid van voedingssupplementen. Meer informatie over goedgekeurde producten is te vinden via de landelijke website: www.antidoping.nl/nzvt 


BORN Sportscare

Als topsporter kun je op de 25 jaar ervaring van BORN Sportcare rekenen op het gebied van sportvoeding, supplementen en sportverzorgende producten. Born biedt veilige producten, NZVT goedgekeurd en bijzonder effectief, zoals de exclusieve sportdranken van BORN: Sportscare Carbo Peptopro® Energie en Protein Peptopro® Recovery.

Topsport Overijssel en BORN Sportscare hebben onderstaande afspraken gemaakt met betrekking tot de kortingsregeling.         

Status

Korting     

A

50%

B

50%

HP

50%

Internationaal Talent (IT) 

35%

Nationaal Talent (NT)

30%

Belofte

30%

Regio

20%

 

Om in aanmerking te komen voor de korting dien je jouw bestelling (tijdelijk) rechtstreeks te plaatsen bij BORN. Stuur een mail naar info@ifeelborn.com en geef je topsportstatus door, de bestelling en je adresgegevens plus bankrekeningnummer (t.b.v. automatische incasso). Je bestelling wordt dan binnen 2 werkdagen bij jou thuis  afgeleverd.

 

BORN Sportscare
Maartje Reubsaet
Kampstraat 90
6163 HG Geleen
Telefoon: 046-4856373
Email: info@ifeelborn.com
www.ifeelborn.comNew Care Supplements

New Care Supplements is een leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen. Binnen haar range van 50 producten voldoet een groot aantal producten aan de zuiverheideisen van het NZVT. De volgende producten uit het New Care assortiment kunnen veilig door topsporters worden gebruikt:

 • New Care B6 B12 Foliumzuur (60)
 • New Care C1000 T.R. (60) en (120)
 • New Care Zuurvrije C1000 (30) en (60)
 • New Care Multi (30), (60) en (120)
 • New Care vitamine D3 25 mcg (100)
 • New Care Gewricht (60) en (120)
 • New Care Magnesium (60) en (120)
 • New Care Zink
 • New Care Q10 & Kokosolie (60) en (150)
 • New Care Visolie (60) en (120)
 • New Care Multi Anti-oxidant (60)
 • New Care Inuline (250)
 • New Care Bifido Lacto cplx (10) en (30)

Voedingssupplementen van New Care die voldoen aan de richtlijnen van het NZVT-systeem kunnen met een korting van 35% rechtstreeks worden besteld bij New Care Supplements. Bestellingen met een factuurbedrag van €50,- worden franco geleverd, bij bestellingen met een factuurbedrag lager dan € 50,- bedragen de verzendkosten €7,50. Om rechtstreeks bestellingen te plaatsen kan via New Care Supplements een inlogcode worden aangevraagd, die wordt verstrekt bij ontvangst van een kopie van de topsportpas.

New Care Supplements
Karen Draisma
Dockterskampstraat 5
5222 AM 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073-6242244
Email: info@new-care.nl
www.new-care.nl


 
Olympisch Netwerk Overijssel

Gouden Sportboek van de Gemeente Zwolle
SportGala Zwolle


Topsport Overijssel