Topsport Overijssel » Faciliteiten »  Financiële Ondersteuning
Print dit artikel

Financiële Ondersteuning

Het bedrijven van topsport kost veel geld. Voor talenten op weg naar de top bieden wij een drietal mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Talenten met een IT-, NT- of Belofte-status kunnen een aanvraag voor financiële ondersteuning plaatsen bij het SportTalentFonds van Topsport Overijssel. Ook is er voor diezelfde groep talenten landelijk het online podium: Talentboek.nl, waarbij de sporter zelf laagdrempelig donateurs kan betrekken. Tot slot is het mogelijk om een financiële coach in de hand te nemen.


SportTalentFonds

Topsport Overijssel heeft het SportTalentFonds in het leven geroepen om jou als talent financieel te ondersteunen in incidentele kosten, die noodzakelijk zijn om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen in je sport. Je kunt diverse malen per kalenderjaar een aanvraag doen, waarbij jaarlijks maximaal €750 kan worden toegekend. Deze wordt door Topsport Overijssel regio Zwolle getoetst op een aantal criteria. Je wordt vervolgens geinformeerd over ons besluit.

Klik hier voor het reglement met criteria voor het Sport Talent Fonds.  


Yvonne van Gennip Talent Fonds

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Op Talentboek kunnen de sporttalenten, teams of groepen aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken en hiervoor donaties ontvangen.

Talentboek is voor sporttalenten (tot en met 24 jaar) met een NOC*NSF-status of een ‘bondsstatus’. Een NOC*NSF-status staat geregistreerd in de database van NOC*NSF en een ‘bondsstatus’ houdt in dat het talent aan een NK, EK of WK heeft deelgenomen of gaat deelnemen in het jaar van registratie.

www.sport.talentboek.nl


Een financiële coach

 

Rabobank Enschede-Haaksbergen is zo ingericht dat we de financiële coaching aanbieden die topsporters zo hard nodig hebben. Met je eigen financiële coach presteer je altijd optimaal, nu en in de toekomst. Ongeacht of je een jong talent bent of al jaren op topniveau presteert. Niet alleen sporters, maar ook andere professionals uit de sportwereld, zoals coaches en trainers, kunnen bij ons terecht.


Bij de Rabobank Topsportdesk krijg je:
• advies op maat
• flexibele oplossingen
• een adviseur die financiële zorgen uit handen neemt
• alle bankzaken overzichtelijk onder één dak
• aantrekkelijke voordelen uit lidmaatschap Rabobank
• topsportreisverzekering met zakelijke dekking vanaf 16 jaar
• een zorgverzekering met Clausule Topsport
• uitgebreide creditcard faciliteiten


Rabobank Enschede-Haaksbergen
Het Eeftink 2
7541 WH Enschede
topsporters@eh.rabobank.nl
www.rabobank.nl/eh

 


Kalender

< april 2018 >
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Olympisch Netwerk Overijssel


Topsport Overijssel